top of page
P. PERIODONCA

PERIODÒNCIA 

L'enrogiment de la geniva és un símptoma de la periodontitis

La periodontitis és una malaltia inflamatòria que afecta als teixits que hi ha al voltant de la dent. Si no es diagnostica i es tracta a temps, pot provocar la pèrdua dental i, en determinats casos, repercutir en la salut general de qui la pateix.

CinfaSalud-periodontitis-600.jpg

Segons l'afectació sigui més superficial o més profunda, parlem de gingivitis o de periodontitis.

Quins tipus de periodontitis hi ha?

perio1.jpg

Gingivitis: és una inflamació superficial de la geniva. El sagnat és el seu principal senyal d'alerta i si no es tracta adequadament, pot progressar a periodontitis. Pots saber més sobre aquesta afecció a l'apartat corresponent.


Periodontitis: és una infecció més profunda de la geniva, que es desenganxa de la dent, formant així les bosses periodontals. A causa d'aquesta infecció, es perd l'os que subjecta a la dent.

Aquestes malalties de les genives evolucionen normalment sense dolor, silenciosament, i no arriben a ser realment evidents fins a arribar fases molt avançades, de manera que un diagnòstic el més precoç possible és essencial.

images.jpeg

Abans

del tractament

Després

del tractament

images (1).jpeg

El principal i primer signe que alerta que alguna cosa està passant és:

El sagnat de genives, espontani o durant el raspallat, i l'enrogiment. El sangrat de la geniva no és normal.

Quins són els símptomes de la periodontitis?

A més, pot haver-hi:

Mal alè

Hipersensibilitat al fred

Pèrdua de geniva o percepció de dents més llargues

Aparició d'abscessos o flemons a la geniva si la malaltia segueix avançant, ja que aquests últims són ja una manifestació d'una periodontitis en una fase avançada

No obstant això, en persones fumadores, la malaltia sol diagnosticar-més tard, ja que el tabac redueix el flux sanguini, de manera que, de vegades, el sagnat de genives no es manifesta fins a fases més avançades de la malaltia. Per això, és convenient que els fumadors prestin una especial atenció a la salut dels seus genives, a més d'intentar deixar de fumar, ja que les persones que fumen tenen fins a tres vegades més risc de patir periodontitis.

la-comunidad-de-madrid-desarrolla-desde-

Visites, revisions, diagnòstics i planificacions

GRATIS

bottom of page