top of page
P. PERIODONCA

Pacient 5

Esquelètic. Pròtesi parcial removible

Una pròtesi dental removible és una estructura metàl·lica amb diverses dents artificials fixades en els seus laterals. Per oferir una millor fixació, les pròtesis dentals removibles s'ancoren a les dents que el pacient encara conserva en la seva boca mitjançant unes subjeccions metàl·liques. 

Les pròtesis dentals removibles s'utilitzen fonamentalment per rehabilitar l'arcada superior: per això, l'esquelet d'una pròtesi sol està cobert per una peça de plàstic rosa més suau, que disminueix les molèsties al paladar.

El tipus de pròtesi dependrà de l'estat en què es trobin les dents de la persona: utilitzar un disseny parcial o bé, un disseny total per a la nova dentadura.

Les pròtesis dentals removibles, faciliten la higiene tant de les peces artificials com les naturals que queden a la boca. A més, ofereixen la possibilitat de millorar la masticació, estètica i parla. No obstant això, tenen alguns inconvenients, i és que poden portar a una sobrecàrrega de les dents sobre els quals es recolzen els ganxos i acceleren el procés d'atròfia de l'os i la geniva sobre on es recolza. A més, al principi poden causar rascades a la geniva i donar sensació d'inestabilitat; el procés d'adaptació mereix un temps, amb cures especials, fins que el pacient no tingui consciència de portar pròtesis.

P1011828_edited.jpg

@clinicadental_tarregaguissona

P1011830_edited.jpg

@clinicadental_tarregaguissona

P1011827_edited.jpg

@clinicadental_tarregaguissona

P1011842_edited.jpg

@clinicadental_tarregaguissona

bottom of page