top of page
P. PERIODONCA

Pacient 4

Queixal del seny retingut

Els queixals del seny retinguts són els tercers molars que s'ubiquen a la part posterior de la boca i que no tenen prou espai per emergir o desenvolupar-se normalment.

Els queixals del seny retinguts són els últims queixals adults que apareixen a la boca (erupcionen). La majoria de les persones tenen quatre queixals del seny a la part posterior de la boca; dos a la part superior i dos a la part inferior.

Els queixals del seny retinguts poden provocar dolor, lesions en les altres dents i altres problemes dentals. En alguns casos, els queixals del seny retinguts poden causar problemes aparents o immediats. No obstant això, pel fet que són difícils de netejar, poden ser més vulnerables a les càries dentals i a la malaltia de les genives, la periodontitis.

Els queixals del seny retinguts que provoquen dolor o altres complicacions dentals solen extreure's. Clínica Dental Tàrrega-Guissona  també recomana extreure els queixals del seny retinguts que no causen símptomes per prevenir futurs problemes.

Símptomes:

Els queixals del seny retinguts no sempre causen símptomes. No obstant això, quan un queixal del seny retingut s'infecta, fa malbé altres dents o causa altres problemes dentals, pots experimentar alguns d'aquests signes o símptomes:

- Genives envermellides o inflades
- Genives sensibles o sagnants
- Dolor de mandíbula
- Inflor al voltant de la mandíbula
- Mal alè
- Un sabor desagradable a la boca
- Dificultat per obrir la boca

c65de1b4-966a-40e5-be4f-1222e2b10f5c.JPG

@clinicadental_tarregaguissona

P1011846.JPG

@clinicadental_tarregaguissona

P1011858.JPG

@clinicadental_tarregaguissona

bottom of page